Poznati

Direktno.rs

06. 04. 2020. 06:37 0

Pet najinteligentnijih poznatih ličnosti

Ovo su samo neke od izuzetno inteligentnih poznatih faca.

Džejms Vuds

Glumac koji je najpoznatiji po tome što pozajmljuje glasove likovima u popularnim serijama "Simpsonovi", "Family Guy" ili u Diznijevom "Herkulesu" dobio je stipendiju na američkom univerzitetu MIT gde je studirao političke nauke. Iako je napustio studije pre diplomiranja kako bi započeo glumačku karijeru, njegov IQ je 184.

Kventin Tarantino

Poznati režiser stvorio je neke od najcenjenijih holivudskih filmova. Njegova inteligencija je vidljiva kroz dela koja stvara, ali je ta informacija o njegovom visokom IQ-u i začuđujuća s obzirom da je njegovo formalno obrazovanje prilično tanko. Naime, on je napustio srednju školu pre diplomiranja.

Šeron Stoun

Njen IQ je 154, a poznata glumica i bivši model je godinama lagala da je članica Mense. Godine 2002. je konačno priznala da to nije istina, ali su predstavnici ove institucije saopštili da bi sigurno bila primljena da je aplicirala.

Stiv Martin

Kaže se da humor uglavnom ide uz visoku inteligenciju. Izgleda da je to istina, jer američka živa legenda Stiv Martin sigurno ne bi bio u mogućnosti da nas zasmejava decenijama da nije izuzetno inteligentan. On je čak i diplomirao filozofiju.

Šakira

Pevačica kolumbijskog porekla je možda šok ovde. Poznata po izuzetno senzualnim pokretima kukova i lakim notama, ona je zapravo jedna od najinteligentnijih ljudi u šoubiznisu. Ne samo da je studirala Zapadnu civilizaciju na kalifornijskom UCLA-u, već i govori čak šest jezika - engleski, španski, arapski, portugalski, francuski i italijanski.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati