Film i TV

Direktno.rs

23. 09. 2021. 08:36 7

Ko je bio Nenad Nenadović? Junak našeg detinjstva

Naš poznati glumac Nenad Nenadović umro je u 57. godini od posledica koronavirusa. Idol našeg detinjstva imao je pomalo nesrećne inicijale, ali svima nam je ostao u lepim uspomenama.

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu. U glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: "Zooteka", "Pet-šou" i "Fazoni i fore". U seriji "Igra sudbine", koju pratimo na malim ekranima, igra kriminalca Brunera koji je ludo zaljubljen u Adu Kanački.

Kao klinac se pojavjivao u kraljevskim serijama "Vaga za tačno merenje" i "Priče iz radionice", što kasnije kao izuzetno harizmatičan voditelj dečjeg programa.

Ko bi zaboravio emisiju "Zooteka" kad se Nenadović igra sa klincima "na slovo, na slovo", a onda kada pogode životinju pojavi se Aca Zooteka i ispriča sve žive detalje o pomenutoj vrsti... Niko nije znao kad je tačan termin te emisije, al' kad god naletiš moralo se pogledati.

Nenad je držao prilično uspečnu školu glume. Takođe je bio prilično aktivan i u pozorištu.

Stalni član pozorišta je "Boško Buha". Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava.

Dobitnik je više nagrada, između ostalih tri "Buhine" nagrade za predstave “Tri musketara" i "Princ – arkadna avantura".

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati