Film i TV

Direktno.rs

01. 03. 2021. 22:46 12

"Padaj Slino i nepravdo, Bata ti je sudnji dan" (VIDEO)

- U ovom kanalu završila je mnoga sila i nepravda grada Beograda, je l' tako Bato?! - kaže beogradski kriminalac Kašika, kog tumači Nenad Jezdić, u 6. epizodi serije "Vikend sa ćaletom", pa onda iz sveg glasa sa ortakom Batom, Branislavom Vidakovićem, zapeva izmenjenu partizansku pesmu "Padaj Slino i nepravdo, Bata ti je sudnji dan"!

Zli jezici će odmah ovu Jezdićevu maestralnu izvedbu povezati sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, kog je čaršija kristila na svoj način, a Batu će povezati sa najpoznatijim bratom u Srbiji - poznatog i kao Andrej Vučić. 

I jedan i drugi su trenutno aktuelni na rubrici Hronika, pa će mnogi zaista posumnjati da je u filmu, a potom u seriji, reditelj Miroslav Momčilović nešto predvideo. 

Ako niste znali, "Vikend sa ćaletom" je drama sa elementima komedije, donela nam je priču o obnavljanju narušenog odnosa oca i sina, a ova škakljiva scena je nastala u trenutku kad idu po zakopane pare, tražeći "izgubljeno blago gusara".

Milovan Mitrović Kašika, koga tumači Nenad Jezdić, nakon petogodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne, bira da sve pouke i poruke, mudrosti i iskustva svom sinu objasni za jedan vikend. "U životu jašeš ili te drugi jašu" je rečenica koja ne "izbija" iz glave svima onima koji su već pogledali seriju ili film.

Šta ova, pomalo surovo izgovorena rečenica, želi da nam kaže? Nemoj biti poltron, ulizica, dobrica i naivko.... jahaće te. Budi jahač, jer si u suprotnom konj! Ovo možda jeste najpopularnija rečenica u seriji, ali Kašika je sinu objasnio još neke teške situacije koje ga u životu očekuju.

E, sad otkud Slina i Bata u scenariju, to već ne znamo. Za BItku na Neretvi znamo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati