Film i TV

I. D.

18. 01. 2021. 10:31 9

Čovek iza priče: "Otac" mi je dao još veću snagu da se borim

Film "Otac" koji je nedavno imao televizijsku premijeru, inspirisan je istinitom pričom o Đorđu Joksimoviću, čoveku kojem su tri ćerke oduzete usled siromaštva. On je gostujući u jednoj emisiji naveo da su mu deca nakon pet godina i dalje u hraniteljskoj porodici.

Priča o tragediji i ličnoj borbi jednog čoveka kome su zbog siromaštva predstavnici lokalnih socijalnih službi oduzeli decu, a koju je na velikom platnu izneo glumac Goran Bogdan, pobrala je simpatije domaće i strane publike.

Nakon TV premijere filma koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, ponovo je pokrenuta priču o slučaju Đorđa Joksimovića čiji slučaj je poslužio kao inspiracija za ovo ostvarenje Srdana Golubovića.- Hteo sam da pokažem volju i želju da vratim svoju decu, zato sam pešačio četiri puta od Kragujevca do Beograda. Prvi put sam pešačio kako bih podneo molbu da mi se deca vrateObećali su mi, ali obećanja nisu ispunjena. Zato sam išao još tri puta peške. Danas je malo bolja situacija, jer decu viđam svake druge subote i svake druge srede... S početka nisam ni viđao decu, bilo je grozno - ispričao je Đorđe Joksimović u emisiji "Među nama".

- Meni su deca oduzeta 17. marta 2015. godine, zbog bolesti moje žene. Ja nikakve veze s tim nisam imao, radio sam celo vreme. Supruga je i dalje na lečenju, a ja se borim da vratim decu. Sada imam stalni posao, radim, imam kuću, imam uslove da vratim decu - naveo je Joksimović i dodao:- Sada mi se Centar za socijalni rad uopšte ne javlja na telefon niti žele da me prime. U potpunosti su nezainteresovani. Poslednji uslov da bi mi vratili decu bio je posao, a sada kada imam stalni posao ne mogu da dođem do bilo koga od njih u Centru za socijalni rad. Meni se niko ne javlja i ja ne znam šta da radim.

- Film "Otac" koji je snimljen prema mom slučaju dao mi je još veću snagu da se borim. To nije samo moja priča, nego priča mnogih porodica i toga ima u mnogim Centrima. Tamo gde se deca stvarno treba da sklone, njih ne sklanjaju. Moja deca su u hraniteljskoj porodici u Topoli. Hranitelji su fer i korektni prema deci. Bilo je i tu problema, pisao sam pisma Centru, ali tek kada sam ja otišao do hranitelja  i sa njima pričao, stvari su se smirile. Ja, koliko sam upućen, hranitelji dobijaju 45.000 dinara po detetua nadoknada dok su deca bila kod mene je bila 14.800 ukupno - ispričao je Joksimović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati