Svet

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 09:29 0

"Skrenite levo i prošli ste": Polaganje vozačkog ispita u ovoj zemlji traje nekoliko sekundi

Polaganje vozačkog ispita samo po sebi dosta stresno. Uz polaganje saobraćajnih propisa, polaznici su suočeni i sa strogim ispitivačima koji na testu vožnje odlučuju da li polaznik spreman za dobijanje vozačke dozvole.

No, pravila nisu ista u svim zemljama sveta.

Britanski Ekspres prenosi istraživanje internet stranice "Zutobi" koja navodi neverovatne primere bezbolnog dobijanja vozačke dozvole.

Vozite ravno i skrenite levo, na parking

Zemlja sa najlakšim vozačkim ispitom na svetu Indija, a tamo za dobijanje vozačke dozvole vozači moraju da voze pravo i skrenu u ćošak.

- Tokom vozačkog testa u Indiji, polaznici moraju samo da voze pravo, skrenu levo i zaustave se nakon 50 metara kako bi prošli - piše Express.

Sa više od 10 miliona vozačkih dozvola izdatih u Indiji svake godine, zemlji sigurno ne manjka učesnika u saobraćaju, bilo na dva, tri ili četiri točka.

Međutim, dok polaznici u većini zemalja polažu vozačke ispite na gradskim, otvorenim ili auto-putu, putevi u većini indijskih gradova su prepuni saobraćaja, što znači da se mnogi ispiti sprovode na privatnim ispitnim stazama i u brojnim slučajevima na parkinzima.

Osim kratkog testa vožnje, polaznici će takođe morati da odgovore na 20 pitanja, ali treba da daju samo devet tačnih odgovora pre nego što dobiju dozvolu.

Uprkos tome što se indijski vozački ispit smatra najlakšim na svetu, "Zutobi" navodi da je Honduras tek nedavno uveo ispit za nove vozače. U toj zemlji nikada niste morali da polažete vozački ispit da biste dobili dozvolu, međutim, Honduras je nedavno uveo jednostavan pismeni ispit, ali ne i ispit iz vožnje.

Honduras ima izrazito visok broj saobraćajnih nesreća sa 16,7 smrtnih slučajeva na putevima na 100.000 ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati