Svet

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 11:04 0

Potpuna propast: Banka otišla u bankrot

First National Bank of Lindsay bila je prisiljena da prekine rad nakon što je Kancelarija nadzornika valute (OCC) utvrdila da je institucija u opasnom finansijskom položaju.

First National Bank of Lindsay sa sedištem u Oklahomi zatvorena je 18. oktobra nakon što je OCC identifikovao "lažne i varljive bankovne evidencije i druge informacije koje upućuju na prevaru koja je otkrila smanjenje kapitala banke", rekla je agencija u izjavi od 18. oktobra. OCC je kancelarija u okviru Ministarstva finansija zadužena za regulisanje i nadzor svih nacionalnih banaka kako bi se osiguralo njihovo sigurno poslovanje.

OCC je utvrdio da je finansijska institucija u "nesigurnom ili nezdravom stanju za poslovanje i da je imovina banke manja od njenih obaveza prema poveriocima i drugima", navodi se u saopštenju, prenosi Seebiz.

Agencija je imenovala Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) stečajnim upravnikom banke, koja je zatim sklopila kupoprodajni ugovor s First Bank & Trust Co. kako bi preuzela posrnulu instituciju, rekao je FDIC u izjavi od 18. oktobra.

- Javnost se ne obaveštava unapred kada se finansijska institucija zatvori - rekao je FDIC u zasebnoj izjavi.

Kao rezultat toga, jedina kancelarija First National Bank of Lindsay ponovno će se otvoriti kao podružnica First Bank & Trust Co. 21. oktobra. Štediše First Nationala automatski će postati deponenti First Bank.

First National je prijavio ukupnu imovinu u vrednosti od 107,8 miliona dolara i depozite u vrednosti od 97,5 miliona dolara od 30. juna. Otprilike 7,1 milion dolara u depozitima premašilo je ograničenja FDIC osiguranja.

First National Bank of Lindsay je druga banka koja je propala u Sjedinjenim Državama ove godine, nakon Republic First Bank u Philadelphiji, prema FDIC-u.

Republic First Bank propala je krajem aprila, a FDIC je dogovorio da subjekt preuzme Fulton Financial. Pre kolapsa, banka je krajem januara imala oko 6 milijardi dolara imovine i 4 milijarde dolara depozita.

Dva bankarska kolapsa ove godine dovela su u opasnost više od 6 milijardi dolara imovine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati