Svet

[ Izvor: Mediji ]

21. 09. 2024. 14:04 0

Dok se Evropa bori sa poplavama, u Africi sneg (VIDEO)

Velika količina snega pala je u određenim krajevima Južnoafričke republike, dok se Evropa davi u poplavama koje je izazvao ciklon Boris. Johanesburg i okolni gradovi potpuno su blokirani nakon što je u ovom delu sveta napadao sneg i napravio pokrivač, prenose svetski mediji.

Južnoafrička služba za vreme izdala je više upozorenja za subotu, naglašavajući mogućnost snega, jakih kiša i snažnih vetrova širom nekoliko provincija. Zajednice se mogu suočiti s izolacijom, prekidima u uslugama i opasnim uslovima vožnje usled ovih ekstremnih vremenskih prilika. Stanovništvu se savetuje da ostanu budni i pripreme se za moguće prekide, prenosi news24. Upozorenje na sneg sinoć je bilo na nivou 6, međutim od jutros je podignuto na nivo 8.

Mnoge ljude su obilni snežni nanosi poprilično iznenadili, a iol.co.za prenosi ispovesti onih koji su zbog toga ostali zaglavljeni u snegu.


U saopštenju Ministarstva za kooperativnu vlast i tradicionalna pitanja (Cogta) u KvaZulu-Natalu, navedeno je da je Provincijski centar za upravljanje katastrofama koordinisao višesektorske intervencije kako bi obezbedio pomoć i olakšao raščišćavanje puteva kada je to neophodno:

Kako su naveli, teške vremenske prilike dovele su do zatvaranja auto-puta N3 između Harismitha i Tugela Tula, kao i puta R617 između Kokstada i Underberga.

Apelovali su na stanovnike koji planiraju putovanje da odlože svoje planove zbog trenutnih opasnih uslova:

Za one koji su već na putu, molimo vas da izuzetno pazite i vozite sporije, jer su putevi postali opasno klizavi. Timovi za upravljanje katastrofama ulažu napore da dođu do zaglavljenih vozača i pruže potrebnu pomoć.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati