Svet

[ Izvor: Mediji ]

03. 09. 2024. 13:21 2

Ruski đaci će učiti kako da koriste kalašnjikov

Početak nove školske godine u Rusiji tradicionalno se obeležavao tako što su deca učiteljicama donosila cveće. Ove godine, međutim, učenici su dobili nešto zauzvrat, ali ni približno nije lepo kao buket ruža. U pitanju je novi predmet - "Osnove bezbednosti i odbrane otadžbine", piše Sky News.

Đaci koji imaju 13 i više godina ubuduće će učiti o borbenim dronovima i pravilima vojne službe. Stariji će navodno učiti i kako se koristi kalašnjikov.

- Pozdravljam promene. Nikad ne znaš šta će te u životu zadesiti - rekla je baka Ana iz Moskve, koja je svog unuka upravo dovela u školu.

I baka Olga je takođe oduševljena.

- Ovo je odlično, bez opšte vojne obuke naša deca nisu naša deca. U moje vreme sklapali smo kalašnjikov za minut. Mislim da deci ovo treba - rekla je Olga.

Ukrajinske snage su pre skoro mesec dana prodrle u južne delove Rusije, podseća Sky News. Zbog toga su mnoge škole u regionu Kurska zatvorene, a učenici nastavu pohađaju onlajn.

To je bila tema koju je pokrenuo Putin tokom posete školi u sibirskoj republici Tuvi.

- Naša zemlja i oružane snage će učiniti sve da obezbede normalan život u ovim regionima i normalan život ove dece. Siguran sam da će se ovo dogoditi, nema sumnje - rekao je ruski predsednik obraćajući se grupi učenika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati