Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 09. 2024. 20:58 0

Poginuo izvršni direktor AUDIJA: Pao sa 3.000 metara (FOTO)

Izvršni direktor Audija, koji je bio strastveni planinar, pao je juče sa više od 3.000 metara i poginuo, u stravičnoj nesreći na samo nekoliko kilometara od italijansko-švajcarske granice, navodi se u izveštajima.

Fabricio Longo (62) koji vodi poslovanje kompanije luksuznih automobila u Italiji, penjao se na vrh Cima Pajer u planinama Adamelo u severnoj Italiji kada je pao blizu planinskog vrha, javilo je nekoliko evropskih novinskih kuća.

Spasilačke ekipe su izašle na lice mesta nakon što je nesreći prisustvovao još jedan penjač, koji je pozvao pomoć. Helikopterski tim je pronašao Longovo telo nekih 200 metara unutar klisure. Na licu mesta je proglašen mrtvim. Njegovo telo je prevezeno u obližnji italijanski grad Karisolo.

Pokrenuta istraga

Longo, stručni planinar, navodno se popeo duž rute opremljene fiksnim čeličnim sajlama, merdevinama i drugim pomagalima, navodi "Sun". Kako se prenosi, lokalne vlasti su pokrenule istragu.

Longo je bio na čelu Audijevih operacija u Italiji od 2013. godine. Kompaniji se pridružio prethodne godine, a godine 1987. započeo je karijeru u automobilskoj industriji kod italijanskog proizvođača automobila Fiat, gde je radio u marketingu.

Petnaest godina kasnije pridružio se rivalskom italijanskom proizvođaču automobila, Lancia. Longo je bio poznat u zajednici zimskih sportova.

Prijatelji i poslovni partneri se opraštaju

Međunarodna skijaška i snoubord federacija objavila je saopštenje u kojem žali za njegovom smrću. Flavio Roda, šef federacije, nazvao je Longovu smrt "strašnim gubitkom za federaciju koja je godinama plodno sarađivala sa Longom".

- Fabricio Longo vodi brend Audi u Italiji sa ogromnim uspehom od 2013. godine, potvrđujući liderstvo brenda u premijum segmentu 11 uzastopnih godina. Longo je osoba velikog integriteta, kulture, sposobnosti i osetljivosti. Bio je izvor nepokolebljive podrške. Njegove snažne vrednosti i istinska briga za svakog od njih stvorili su radno mesto ispunjeno toplinom i poštovanjem - izjavio je portparol "Audija" za "Njujork Post".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati