Svet

[ Izvor: Mediji ]

15. 04. 2024. 19:27 8

Stiže odgovor Iranu: Izrael odlučio da napad ne sme proći nekažnjeno

Izraelski Kanal 12 u nezvaničnom izveštaju javlja da je ratni kabinet doneo odluku da odgovori "jasno i snažno" protiv Irana zbog njihovog napada raketama i dronovima u subotu uveče.

Odgovor će biti osmišljen da pošalje poruku da Izrael "neće dozvoliti da napad te veličine prođe bez reakcije", navodi se u izveštaju.

Takođe će biti osmišljen da jasno stavi do znanja da Izrael neće dozvoliti Iranu da "uspostavi jednačinu" koju su pokušali da nametnu u poslednjim danima. Ovo izgleda kao aluzija na iransko upozorenje da će budući izraelski udari na iransku teritoriju, uključujući i njene međunarodne diplomatske objekte, ubuduće ponovo biti uzvraćeni iranskim napadima na Izrael, navodi Kanal 12.

U izveštaju se navodi i da ministar odbrane Joav Galant i načelnik Generalštaba IDF-a Herci Halevi smatraju da je potrebno da Izrael odgovori, ali bez nanošenja štete koaliciji koju predvodi SAD i koja je pomogla Izraelu da se odbrani od iranskog napada.

Navodi se i da Izrael ne želi da njegov odgovor pokrene regionalni rat, kao i da namerava da koordinira svoje akcije sa SAD.

Ratni kabinet treba da se sastane ponovo sutra, napominje se u izveštaju, a propisi za Komandu za zaštitu domovine nisu promenjeni, što ukazuje na to da napad Izraela danas verovatno neće biti izveden.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati