Svet

[ Izvor: RTS ]

14. 04. 2024. 08:41 1

Izraelska vojska: Presreli smo 99 odsto projektila

Portparol IDF-a Daniel Hagari saopštio je da je 99 odsto od oko 300 projektila koje je Iran ispalio na Izrael tokom noći presrela protivvazdušna odbrana.

- Iranska pretnja naišla je na vazdušnu i tehnološku superiornost IDF, u kombinaciji sa jakom koalicijom sa saveznicima presreli smo ogromnu većinu projektila - kaže Hagari.

On je rekao da je Iran lansirao 170 dronova na Izrael, a da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor. Sve su oborili izvan granica zemlje Izrael i njegovi saveznici.

Lansirano je još 30 krstarećih projektila, a nijedna nije ušla u vazdušni prostor Izraela, rekao je Hagari, od čega je 25 oborilo izraelsko vazduhoplovstvo.

Hagari kaže da je Iran ispalio 120 balističkih projektila na Izrael. Mnoge od njih oborio je sistem protivvazdušne odbrane velikog dometa Strela, iako su neki od projektila uspeli da zaobiđu odbranu Izraela, pogodivši vazdušnu bazu Nevatim u južnom Izraelu.

Hagari, međutim, tvrdi da je pričinjena samo manja šteta na infrastrukturi u Nevatimu, i da vazdušna baza radi kao i obično, prenosi RTS.

Zvaničnici SAD saopštili su da presreli više od 70 dronova i najmanje tri rakete. Bajden je rekao da podržava Izrael, kad je u pitanju bezbednost i pretnje od Irana, ali da neće učestvovati u eventualnom odgovoru. Iran poručuje – ukoliko bude odgovora, udariće jače.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati