Svet

24. 03. 2024. 09:48 4

Ruski projektil uleteo u Poljsku: NATO zemlja digla borbene avione

Rano jutros jedan ruski balistički projektil je uleteo oko dva kilometra u vazdušni prostor Poljske, da bi nastavio svoj let prema cilju u Ukrajini, izjavio je portparol poljske vojske.

- Jedna od ruskih raketa je u 04.23 uletela u naš vazdušni prostor brzinom od skoro 800 kilometara na sat i letela je poljskim nebom oko dva kilometra - izjavio je Jacek Goriševski i potvrdio da je meta ruske balističke rakete bio cilj na teritoriji Ukrajine, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da je ruski projektil ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdova (Ljublinsko vojvodstvo), kao i da je vojnim radarskim nadzorom ustanovljeno da je u poljskom vazdušnom prostoru proveo 39 sekundi.

- Pokrenute su sve neophodne procedure za obezbeđivanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora. Između ostalog, aktivirane su i poljska i saveznička ratna avijacija - navodi se u "X" objavi oružanih snaga Poljske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati