Svet

[ Izvor: Večernji list ]

21. 02. 2024. 18:42 0

Dinamovi huligani iz zasede napali španske navijače

Vatrena uvertira pred meč Dinama iz Zagreba sa Betisom u okviru Lige konferencija. Bed Blu Bojsi su prema pisanju hrvatskog Večernjeg lista u utorak uveče iz zasede napali pristalice španskog kluba, a oni su sve prijavili policiji koja je momentalno izašla na lice mesta.

Sa žrtava su uzeti otisci prstiju i policija je rekla da će pokušati da povrati ukradene stvari, a isto tako, nadležni organi su potvrdili da je napad došao od Bed Blu Bojsa iz zasede, jer je njihovo mesto okupljanja nedaleko odatle.

Kao žrtve se navode četiri navijača iz Španije, koja su doputovala da bodre svoj Betis na utakmici Lige konferencija.

- Izašli smo iz taksija, tražili gde se tačno nalazi hostel. Odjednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gde smo smešteni. Nakon što smo mu odgovorili je pozvao ostale koji su bili odne. Poprskali su nas suzavcem i počeli da nas tuku - rekao je navijač.

U napadu je učestvovalo barem osam maskiranih muškaraca. Navijačima su oteti ranci i dve Betisove zastave.

- Oborili su me na pod i počeli da me šutiraju. Imam više modrica po nozi. Uspeli smo da pobegnemo - ispričao je mladić.

Španci su napad prijavili hrvatskoj policiji.

- Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi, jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija - rekao je navijač, a Večernji list piše da se sve desilo u Ilici 37 u blizini Trga bana Josipa Jelačića.

Lakše povređeni gosti su rekli da će promeniti smeštaj i naglasili su ostalim Špancima da vode računa tokom svog boravka u Zagrebu. Prodato je oko 400 ulaznica gostujućim navijačima.

Dinamo i Betis će igrati u četvrtak od 18.45 časova revanš meč Lige konferencija, a prvi meč pripao je Zagrepčanima koji su slavili sa 1:0.

Dinamovim navijačima zabranjeno je da prisustvuju gostujućim stadionima posle incidenta u Atini kada je jedan navijač ubijen, a na stotine Bed Blu Bojsa uhapšeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati