Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 10. 2023. 20:18 1

Direktor ruskog naftnog giganta nađen mrtav

Predsednik odbora direktora ruske naftne kompanije "Lukoil" Vladimir Nekrasov iznenada je preminuo ovog utorka u 66. godini, piše "The Sun".

Lokalni mediji navode da je Nekrasov patio od akutne srčane insuficijencije, dok zapadni portali i kritičari predsednika Rusije Vladimira Putina tvrde da je "direktor druge najveće ruske naftne kompanije zapravo poslednja u nizu žrtava aktuelnog ruskog režima".

Britanski portal takođe navodi da je Nekrasov treći visoki funkcioner Lukoila koji je pronađen mrtav u poslednjih 18 meseci i tvrdi da su mnoge misteriozne smrti povezane sa energetskim sektorom od početka rata u Ukrajini.

Smrt Nekrasova usledila je posle smrti direktora upravnog odbora kompanije Ravila Maganova (67) koji je početkom septembra 2022. godine pao sa prozora elitne moskovske bolnice. Maganov je zvanično bio u bolnici zbog dugogodišnjeg srčanog problema, a pao je sa prozora šestog sprata i umro na mestu.

Milijarder Aleksandar Subotin (43), glavni menadžer Lukoila, pronađen je mrtav u maju 2022. godine nakon što je posetio šamana. Jedna teorija je da je Subotin, koji je takođe bio vlasnik brodarske kompanije, otrovan tokom seanse što je potom izazvalo srčani udar.

Telo Igora Škurka (49), zamenika generalnog direktora Jakutskenerga, otkriveno je u njegovoj ćeliji u pritvorskom centru nakon što je optužen za uzimanje mita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati