Svet

[ Izvor: Vijesti ]

08. 05. 2023. 17:29 1

Dečak (13) pretio školskim drugovima u Bijelom Polju

Đaci osmog razreda Osnovne škole "Dušan Korać" u Bijelom Polju poslati su danas kući sa poslednjeg časa nakon pretnji jednog trinaestogodišnjeg učenika đacima njegovog odeljenja, nezvanično saznaje Televizija Vijesti iz više izvora.

Intervenisala je i policija koja je proverila da li roditelji dečaka imaju oružje, a dečaka su poslali Centar za socijalni rad u Bijelom Polju.

Vijesti pišu da im iz Centra nisu rekli na koji način će dalje postupiti u ovom slučaju. Više izvora bliskih školi istakli su da je pretnjama prethodilo to što je navodno razredni starešina počupao za uši dečaka, nakon poziva jedne nastavnice koja se žalila da se dečak neprimereno ponaša, što je radio i ranije.

Iz uprave škole su demantovali da je došlo do ovog fizičkog kontakta i tvrde da je dečak pretio jer nije hteo da uči.

Ovaj dečak je, inače, prebačen iz druge škole u školu "Dušan Korać" prošle godine a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Prethodno prebacivanje je usledilo zbog neprimerenog ponašanja, potvrđeno je iz Ministarstva prosvete. Iz tog resora su za Vijesti rekli da će se nastava u ovoj školi održavati redovno, s tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa pomenutim dečakom.

Iz škole su najavili časove odeljenske zajednice i sastanak nastavničkog veća te da će iskoristiti sve potrebne mehanizme, kako se ovo više ne bi ponavljalo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati