Svet

[ Izvor: Mediji ]

15. 04. 2023. 11:56 5

Šef Vagnera Putinu: Proglasiti kraj rata!

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin pozvao je putem svoje službe za medije ruskog predsednika Vladimira Putina da proglasi kraj rata i usredsredi se na stvaranje uporišta u okupiranim delovima istočne Ukrajine

- Idealna opcija bi bila proglasiti kraj specijalne vojne operacije, obavestiti sve da je Rusija ostvarila planirane rezultate, a u nekom smo ih smislu zaista i ostvarili. Onesposobili smo veliki broj vojnika Oružanih snaga Ukrajine i možemo izvestiti da je naš zadatak izvršen - napisao je Prigožin i nastavio s nabrajanjem ruskih vojnih uspeha.

- U teoriji, Rusija je cilj ostvarila tako što je uništila veliki deo aktivnog muškog stanovništva Ukrajine i zastrašila drugi deo koji je pobegao u Evropu. Rusija je odsekla Azovsko more i veliki deo Crnog mora, zauzela veliki deo teritorija Ukrajine i stvorila kopneni koridor do Krima - tvrdi Prigožin i dodaje da Rusija sada može samo "steći čvrsto uporište i držati se teritorija koji su već njeni".

Ujedno, Prigožin smatra da postoji i jedan problem koji je rat izazvao.

- Ako je Ukrajina ranije i bila deo bivše Rusije, sada je to apsolutno nacionalno orijentisana država - smatra vođa Vagnera.
On je analizirao važnost Bahmuta, curenje dokumenata Pentagona i nadolazeću ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine. Dodaje da je protiv bilo kakvih pregovora s Ukrajinom, a dve bi zemlje trebalo da se susrestnu jedino na bojnom polju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati