Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 03. 2023. 14:25 1

Zakerberg pravi kopiju Tvitera

Mark Zakerberg i njegova kompanija Meta razmatraju planove za formiranje nove društvene mreže slične Tviteru, koja će se dominantno fokusirati na tekstualne objave.

- Verujemo da postoji mesto za poseban prostor gde kreatori i javne ličnosti blagovremeno mogu deliti novosti o svojim interesovanjima - rekao je predstavnik Mete.Zakerbergov novi projekat je trenutno poznat samo po kodnom nazivu P92. Izvori upoznati sa situacijom tvrde da će nova društvena mreža biti decentrilizovana i koristiće isti "Activity Pub" protokol koji koristi mreža Mastodon.Korisnici će moći da se prijave na P92 sa svojim Instagram nalozima, a Meta se nada da će iskoristiti podatke svih korisnika sa Instagrama za unapređenje mreže, čak i ako ne bude imala mnogo korisnika.

Novi planovi kompanije Meta se pojavljuju u trenutku kada je Tviter u sve većim problemima, nakon što je Ilon Mask preuzeo tu društvenu mrežu u oktobru prošle godine.Najbogatiji čovek na svetu je od tada drastično smanjio broj zaposlenih na Tviteru, za skoro tri četvrtine, a došlo je i do masovnog pada reklamiranja, kako je sam Mask izjavio, rekavši da se to dešava iz političkih razlozga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati