Svet

[ Izvor: Danas ]

17. 01. 2023. 14:25 2

Srpski dobrovoljci u Zaporožju: Prolaze rusku obuku (VIDEO)

Prvi srpski dobrovoljci u regionu Zaporožje počeli su da prolaze borbenu obuku u regionu u sklopu Dobrovoljačkog bataljona Sudoplatov, javila je agencija RIA Novosti.

- Srpski dobrovoljci, zajedno sa borcima iz Rusije, učestvuju u svim borbenim vežbama na jednom od terena za obuku regiona Zaporožje za dalje učešće u specijalnoj vojnoj operaciji - navode RIA Novosti, a prenosi Danas.

- Došli smo da podržimo braću Ruse, kao što se dobro sećamo događaja koji su se odigrali u Jugoslaviji devedesetih godina. Sećamo se nepravde koju je NATO pokazao prema Srbiji i situaciji na Kosovu. Stoga smo došli da podržimo ruski narod u njihovoj upravoj borbi - rekao je za rusku agenciju jedan od srpskih dobrovoljaca sa oznakom "Dunav".

- Ono što se dešava u Ukrajini su naša slovenska braća, ali, nažalost, oni su okupirani i zapravo su oružje u rukama Zapada protiv Rusije - dodao je.

Kako je saopšteno iz Dunava, "srpski narod je svestan događaja koji se odvijaju u CVO zoni i većina građana Srbije prati šta se dešava".

Srpski borac sa pozivnim znakom "Sava", kaže za RIA Novosti da u dobrovoljačkom bataljonu postoji bratski odnos prema Srbiji - "ruski saborci po oružju", postoji "potpuno međusobno razumevanje i jedinstvo stavova".

- Sada nam je glavni cilj da budemo zajedno sa našom ruskom braćom, da učimo, treniramo i usvajamo iskustvo naše braće - rekao je Sava odgovarajući na pitanje šta su ciljevi učešća u sukobu i koliko dugo on i njegovi saborci planiraju da ostanu.

- Bićemo ovde dok se rat ne završi. Koliko god je potrebno - rekao je borac.

Danas podseća da je ruska agencija TASS pisala još u petak da su se srpski dobrovoljci pridružili bataljonu Pavel Sudoplatova, koji se formira u Zaporoškoj oblasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati