Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 05. 2022. 16:21 0

Autorka romana "Kako ubiti svog muža" osuđena za ubistvo muža

Spisateljica ljubavnih romana Nensi Krempton-Brofi (71), autorka eseja "Kako ubiti svog muža", osuđena je za ubistvo i to svog supruga. Preti joj doživotna robija, a da li će joj sudija odrediti takvu kaznu znaće se 13. juna kada je zakazano izricanje presude.

Dvanaest porotnika donelo je osuđujuću presudu da je Nensi ubila svog supruga Danijela Brofija 2. jula 2018. godine. Poroti je trebalo osam sati da donese odluku, piše "The Guardian".

Tužioci su rekli da je književnica ubila svog supruga u nameri da dobije novac od njegovog životnog osiguranja od 1,4 miliona dolara. Ova 71-godišnjakinja je odbacila optužbe i rekla je da se na snimku s mesta ubistva našla dok je bila u potrazi za inspiracijom za nadolazeći roman, a potom je rekla da se "ne seća da je bila tamo".

Za pištolj, kojim se veruje da je ubijen Danijel, a kupljen je nekoliko meseci pre njegove smrti, Nansi tvrdi da je bio namenjen samo za istraživanje romana. Poricala je i optužbe da je osiguranje bilo motiv ubistva.

Danijel je pronađen mrtav u kuhinji kulinarskog instituta u Portlandu, s ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom na grudima. Njegova supruga je dan kasnije na Fejsbuku podelila vest o njegovoj smrti.

Nensi Krempton-Brofi autorka je ljubavnih romana koje je sama izdala, a 2011. objavila je spomenuti esej koji detaljno opisuje različite motive i načine ubistva supružnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati