Svet

[ Izvor: Mediji ]

20. 05. 2022. 07:35 5

Ćerka srpskih lekara poginula u Americi

Katarina Bošković (18), ćerka lekara srpskog porekla, nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, dok je dvoje njenih prijatelja preživelo udes.

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila, zakucao u drvo. Devojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva.

Katarina je bila dete spskih lekara, koji već godinama žive u Masačusetsu, a vest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podelili su prijatelji porodice.

- U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, ćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji žive ovde u Masačusetsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući lekar, koja je na jesen trebalo da započne studije na Mekgil univerzitetu u Montrealu, Kanada. Za ljude iz Bosne, Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju - navedeno je u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedelje nakon što je proslavila maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja.

- Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati radeći kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspeh - napisali su.

Pored mesta gde je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cveće i upalili sveće, a lokalna crkva organizovala je sahranu.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povređen i mogao bi da bude optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati