Svet

Direktno.rs

28. 01. 2022. 18:12 6

HIT Ministar objasnio zašto nije nacionalista (VIDEO)

Ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama, nakon što je na originalan način pokušao da se opravda od optužbi za nacionalizam.

Velika bura se digla u crnogorkoj javnosti nakon govora ministarke prosvete i nauke, Vesne Bratić, na protestu u Podgorici, koja je aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila da sa njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade CG i SPC.

Spajić je zato, na radnom doručku sa novinarima, komentarisao govor svoje koleginice, posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmejala sve na društvenim mrežama.

- Francuskinja, pre toga Indonežanka, muslimanka pre toga, Japanka, budistkinja, pre toga Kineskinja, komunista... Ja ne mogu da zamislim kontekst u kojem bih ja mogao da se poistovetim sa bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima - nabrojao je Spajić nacionalnosti devojaka sa kojima je bio, što je predstavio kao ključni dokaz da nije nacionalistički orijentisan.

Inače, Spajić je na na Osaka univerzitetu u Japanu studirao ekometriku na japanskom jeziku kao stipendista Vlade Japana. U okviru razmene studirao je i na kineskom tehničkom Univerzitetu Đinghua. Zvanje magistra je stekao, takođe kao stipendista, u Francuskoj na HEK biznis univerzitetu, koji je po nekim istraživanjima broj jedan škola u Evropi. Otuda i brojne Spajićeve devojke različitih nacionalnosti.

Bogato ljubavno iskustvo, nema šta, a da li je Spajić ovim uspeo da ubedi javnost da nije nacionalista, ostavljamo svakom od vas da oceni.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati