Svet

Direktno.rs

08. 12. 2021. 16:00 12

Uhapšen direktor kompanije koja gradi Beograd na vodi

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sinoć je uhapšen Antonio Fakineti, jedan od direktora italijanske komapnije “Pizzarotti" koja je bila glavni izvođač radova na projektu Portonovi u Kumboru. Ova kompanija takođe je izvođač najvećih radova u Beogradu na vodi i gradi Kulu Beograd.

Kako prenose Vijesti, Fakineti je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Ova italijanska firma je navodno izvukla preko 21 milion evra iz Crne Gore preko povezanih firmi, dok je ostala podizvođačima koji su bili angažovani na projektu dužna milionske svote.

Inače, predstavnici kompanije Belgrade Waterfront, koja gradi veliki kompleks Beograd na vodi i italijanskog građevinara Pizzarottija potpisali su još 2018. godine ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji koja će biti visoka 40 spratova, odnosno 168 metara.

- Srećan sam što imamo partnera svetske klase, koji u Srbiju dolazi nakon mnogo uspešnih projekata širom sveta kako bi nam pomogao u ostvarenju cilja, izgradnji jedinstvene građevine, koja će ponuditi neuporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom - rekao je prilikom potpisivanja ugovora Nikola Nedeljković, glavni direktor kompanije Belgrade Waterfront.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati