Svet

[ Izvor: Srpska.info ]

13. 10. 2021. 16:26 16

"Nemam nijednu firmu": Dodik o imovini porodice

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je da nema nijednu firmu, a na konferenciji za novinare izneo je podatke o firmama koje su u vlasništvu njegove porodice. Kako kaže, reagovao je povodom "priče o nekom drvetu" u kome se pominju on i njegova porodica. Nije precizirao, ali je poznato da je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, najavio postavljanje 3D drveta sa spiskom firmi koje su, kako je naveo, bliske porodici Milorada Dodika.

- Milorad Dodik nema nijednu firmu, niti ima moja supruga. Ja imam udeo u Košarkaškom klubu "Igokea" u kome sam igrao i koga je nas 50 osnovalo. Čovek sam koji ima dvoje dece, kćerku i sina, završili su fakultete, formirali porodice. Oni su ozbiljni radnosposobni ljudi. Priča o njihovom učešću u nečemu nije tačna, nije fer, politički je besmilena - rekao je Dodik i nastavio:

- Ćerka i sin imaju zajedničku firmu Global liberti, imala je dobit u prošloj godini od 93.000 KM. U Laktašima postoji Agrovoće koje ima i destileriju pića. Ta firma je u prošloj godini imala 58.000 KM dobiti. Postoji voćnjak od 100 hektara, a najveći deo je koncesija. Sve obaveze prema državi se plaćaju redovno. Naravno, postoji restoran na dve lokacije, koji drže moja kćerka i sin. To je "Agape" u Boski i u Delti. U pitanju je zakupljen prostor.

Dodao je da njegova majka u selu Mrčajevci drži prodavnicu robe, ali više u sećanju na njegovog pokojnog oca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati