Svet

[ Izvor: Mediji ]

11. 05. 2021. 20:40 0

Nastavak sukoba: RAKETIRAN TEL AVIV (VIDEO)

Militanti su iz Pojasa Gaze ispalili više raketa u pravcu Tel Aviva zbog čega su aktivirane sirene za uzbunu u centralnom delu Izraela, javili su lokalni mediji.

Izraelski dnevnik "Jerusalim post" piše da je vatra otvorena nekoliko časova nakon što je Hamas objavio upozorenje da će gađati Tel Aviv ukoliko izraelske snage budu nastavile da gađaju stambene zgrade u Pojasu Gaze.

Isti izvor navodi da su rakete ispaljene ka Tel Avivu aktivirale su sirene u regionu Herzilija, Ranana i Šaron. Tom prilikom su tri osobe poginule.

Rakete su ispaljene nakon što su izraelske snage gađale trinaestospratnu zgradu u Gazi koja se srušila.

Izveštač Rojtersa prenosi izjave očevidaca koji žive u blizini da je u toj zgradi bila smeštena i kancelarija političkog rukovodstva Hamasa.

Hamas je nakon napada saopštio da je ispalio 130 raketa u pravcu Tel Aviva, kao odgovor na izraelski vazdušni napad nakon kojeg se srušio neboder u Pojasu Gaze, preneo je Rojters.

- Ispunjavamo naše obećanje pokretanjem velikog raketnog napada na Tel Aviv i njegova predgrađa sa 130 raketa, kao odgovor na neprijateljsko ciljanje stambenih zgrada - saopštile su oružane snage Hamasa.

Ujedno, glavni međunarodni aerodrom u Tel Avivu je zatvoren nakon baražne raketne paljbe Hamasa na zonu Tel Aviva, saopštila je izraelska agencija za saobraćaj, prenosi Rojters.

Kako se dodaje, neće biti letova kako bi se "omogućila odbrana neba" Izraela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati