Svet

Direktno.rs

10. 05. 2021. 18:15 0

Ispaljeno sedam raketa na Jerusalim

Nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu ultimatum palestinske militantne organizacije Hamas upućen vladi Izraela da povuče svoje bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa, u Jerusalimu su se oglasile sirene upozorenja na raketni napad.

Nedugo zatim su se čule i detonacije, a potom se oglasio i predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida koji je potvrdio da su raketni napadi odgovor na, kako se izrazio, "zločin i agresiju" koje Izrael čini u Jerusalimu.

- Ovo je poruka koju neprijatelj mora dobro da razume - poručio je Obeida i zapretio novim napadima ukoliko Izrael ponovo naredi svojim bezbednosnim snagama upad u džamiju Al Aksa ili sprovede proterivanje Palestinaca koji žive u istočnom Jeurslimu.Nedugo nakon što su se u Jerusalimu aktivirale sirene iz Pojasa Gaze su se čulo lansiranje raketa, a potom i još jedno.

Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama raketnih napada niti o materijalnoj šteti, ali izraelska vojska je potvrdila da je na Jerusalim ispaljeno sedam raketa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati