Svet

[ Izvor: Sputnjik ]

15. 04. 2021. 14:16 2

"Huligani lomili i palili ispred Cetinjske bogoslovije"

Rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog Gojko Perović uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi ga informisao o incidentu koji se jutros desio ispred zgrade Cetinjske bogoslovije i pozvao na smirivanje tenzija među građanima.

Naime, kako je navedeno u dopisu, grupa huligana je nasrnula na zgradu, psovala i pretila, piše In4s.

Dopis oca Gojka Perovića, koji je objavio Sputnjik, prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine ministre,

Ovim putem Vas izveštavamo o nemilom događaju koji se desio u ranim jutarnjim satima (oko dva ujutro) 15. aprila ispred zgrade internata Cetinjske bogoslovije u cetinjskom naselju Donje polje, kada je grupa od desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i pretnje i lomeći školski inventar.

Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela "Grand" i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći. Svi detalji ovog slučaja prijavljeni su cetinjskoj policiji ujutro oko 10:20 časova, a zapisnik te prijave Vam dostavljamo u prilogu ovog dopisa.

Dežurni profesor nije reagovao na način da momentalno pozove policiju, i to je verovatno njegov propust, mada s obzirom na okolnosti može biti razumljivo da je i sam čekao da ova neprijatnost prođe, verujući da će se završiti bez težih posledica. Mi se Vama ne bismo obraćali da nije bilo ovih pretnji o ponavljanju napada.

Drugi razlog što Vam se obraćamo, i zbog čega ćemo o ovom pismu obavestiti crnogorsku javnost jeste naša želja i poziv (naročito upućen cetinjskom građanstvu) da tenzije koje su nastale političkim i medijskim manipulacijama i konstantnim neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem SPC sa najviših državnih adresa, a usled aktuelnih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, ne bi smele da negativno utiču na vladanje naše omladine i da kvare Bogom blagosloveni javni red i mir našeg prestonog grada.

Uprava naše škole ne pamti da se ovakav napad na đake desio u poslednjih desetak godina, niti je od strane naših đaka ili od strane njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto.

Uvereni da ćete preduzeti sve iz Vaše nadležnosti što bi predupredilo ponavljanje ovakvih incidenta, srdačno Vas pozdravljamo", navodi se u dopisu ca Gojka Perovića, rektora Cetinjske bogoslovije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati