Svet

[ Izvor: Beta ]

27. 01. 2021. 17:24 0

Policija pretresa stanove porodice Navaljni u Moskvi

Ruska policija pojačala je istrage i pretrese povezane sa zatvorenim opozicionarom Aleksejem Navaljnim i njegovim rođacima, saopštio je danas tim Navaljnog nekoliko dana pred nove skupove protiv ruskih vlasti.

- Nisu mi dozvolili da kontaktiram advokata, provalili su mi vrata - izjavila je novinarima sa prozora stana supruga Navaljnog, Julija.Policija je danas pretresla njihov stan u Moskvi, kao i prostorije organizacije Navaljnog - Fonda za borbu protiv korupcije, naveo je na Tviteru njegov saradnik Ljubov Sobol.

Direktor te organizacije Ivan Jdanov izjavio je da policija pretresla i stan brata Navaljnog.

Pretresi su u sklopu istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije zbog "kršenja sanitarnih mera" uvedenim zbog epidemije koronavirusa, a i posle demonstracija pristalica Navaljnog prošlog vikenda.

Zvaničnici Ministarstva su pre pretresa izjavili da su organizatori i učesnici nedozvoljenih skupova "stvorili pretnju širenja koronavirusa" i dodali su neke osobe zaražene kovidom bile na protestu u Moskvi.

Ruski nadzorni organ za telekomunikacije - Roskomnadzor najavio je da će kazniti društvene mreže Fejsbuk, Instagram, Tviter, TikTok i Jutjub jer "nisu uklonili poruke u kojima se i maloletnici pozivaju" na proteste podrške Navaljnom.
Nekoliko desetine hiljada ljudi širom Rusije u subotu je na nedozvoljenim protestima zatražilo oslobađanje Navaljnog, a policija je privela gotovo 3.900.

Navaljni je 17. januara uhapšen po dolasku u Rusiju iz Nemačke gde se nekoliko meseci oporavljao od trovanja nervnim agensom. Njegove pristalice su pozvale na nove skupove u nedelju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati