Svet

[ Izvor: Beta ]

25. 09. 2020. 22:37 3

Dritan Abazović: Da sastavimo Vladu i pomirimo društvo

Lider Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritan Abazović izjavio je da oni ulaze u koaliciju sa ljudima sa kojima nisu ideološki bliski, ali da je to koalicija koja treba da promeni vlast. On se preko video linka uključio u tribinu “Društveni pokreti – nova nada za region”, koja se večeras održava u beogradskom Dorćol placu.

Abazović je rekao da je došlo do stigmatizacije srpskog nacionalnog korpusa, jer su neki od njihovih predstavnika, manji broj, imali antidržavne stavove.

- Ja odgovorno tvrdim da je jedini način da transformišemo društvo i da ga pomirimo da i oni budu deo naredne Vlade - rekao je Abazović, predstavnik jedne od lista koje će činiti vlast u Crnoj Gori.

Na komentare da predstavnici Srba u Crnoj Gori imaju sporne stavove, poručio je da su i oni koji su do sada bili na vlasti imali sporne stavove i da dosadašnja vlast u Crnoj Gori predstavlja elitu iz devedestih i onaj korpus koji je u tom periodu vodio ratove.

- Mi treba da učinimo sve da se Vlada sastavi od onih koji nikada nisu bili na vlasti - poručio je Abazović.

On je dodao da su stranke koje su njegovoj listi programski slične u stvari kriminalne, te naveo da DPS sebe doživljava kao evropejce, a da su upravo oni “najveći antievropejci”, jer su to ljudi koji su “zaradili na ratnom profiterstvu i švercu”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati