Svet

[ Izvor: Vijesti ]

18. 09. 2020. 19:21 11

"Za Crnu Goru ćemo se boriti i u šumi ako treba"

Ovo će valjda biti prvi izbori koji su regularni jer mi nismo pobedili. Priznali smo rezultat i nije nam padalo na pamet da se služimo nekim naknadnim postizbornim inženjeringom. Ne mislim da je to pravilno čitanje demokratije i pravilno čitanje volje građana. Za Crnu Goru ćemo se boriti i u šumi ako bude trebalo - istakao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović, govoreći o nedavno održanim parlamentarnim izborima na kojima su on i njegov DPS izgubili posle 30 godina.

- Zaista mislim da imamo razloga budemo ponosni na sve ono što smo uradili kao vlast, ali i na ono što u ovih 15 dana od promene političke realnosti u Crnoj Gori pokazujemo. Ovi koji slave pobedu s pravom slave pobedu, pobedili su. Imali su priliku da u prethodnih 30 godina kažu izgubili smo, nisu to uradili - dodao je Đukanović za "Face TV".

On je istakao da nema razloga da u Crnoj Gori ne dođe do promene vlastii da ne vidi u tome ništa dramatično.

- U nekom trenutku se dogodi splet različitih okolnosti koje su 30.avgusta dale presek kakav su dale. Pobeđivali smo u kontinuitetu, te pobede nikada nisu bile tako trijumfalne da bi dovodile u pitanje demokratski karakter crnogorskog društva. Sadašnja promena vlasti nije učinila nedostojanstvenom poziciju proevropske politike u Crnoj Gori. Mi smo u budućem parlamentu zastupljeni sa jednim poslanikom manje u odnosu na većinu, to se blago pomerilo, ali ne vidim u tome ništa dramatično i na neki kapitalan zaključak - kazao je Đukanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati