Svet

Direktno.rs

31. 08. 2020. 11:53 5

GOSPODIN DŽOKER Neočekivana sila ruši sve pred sobom, pa i MILA

Ja sam siguran da mi imamo pobedu i da ćemo tu pobedu znati da sačuvamo, bez obzira na to ko je naš protivnik. Narodna volja će da pobedi i ovoga puta opozicija će znati kako da sačuva taj rezultat - rekao je pred istorijske izbore u Crnoj Gori kandidat opozicije Zdravko Krvokapić (62), sa liste "Za budućnost Crne Gore", i bio je u pravu.

Nikšićanin, mašinac, inženjer, otac petoro dece. Univerzitetski profesor. Džoker. Prvi čovek koji je pobedio Mila Đukanovića na izborima i skinuo ga sa vlasti posle tri decenije - to je ono što će se zauvek pamtiti.

Na pitanje RTS da li je Krivokapić za Crnu Goru 2020. ono što je Vojislav Koštunica bio za Srbiju 2000. ili će biti još jedan lider opozicije kojeg je Milo pobedio - nije se busao u grudi i rekao: Da, taj sam.

Njegov odgovor je bio pomirljiv i inspirativan, kao i politika koju predstavlja iza liste "Za budućnost Crne Gore", ispred Andrije Mandića (Nova srpska demokratija), Milana Kneževića (Demokratska narodna partija), Nebojše Medojevića (Pokret za promjene) i Marka Milačića (Prava Crna Gora).


- Duško Knežević je nedavno vodio intervju sa Svetozarom Marovićem. To je političar koji ima vrlo jasne analize i ovoga puta je uputio svima nama poruku da su promene tu i da moraju da se dese. To je još jedan dokaz da je sve u Crnoj Gori onako kako narod očekuje, a to je da će narodna volja da pobedi i ovoga puta opozicija će znati kako da sačuva taj rezultat - Krivokapićeve su reči.

Kao neočekivana sila, koja se pojavljuje iznenada i ruši sve pred sobom. Tako se može opisati angažman Zdravka Krivokapića u politici Crne Gore. Na Mašinskom fakultetu je profesor, postdiplomske studije završio je u Beogradu, a doktorirao u Podgorici.

Potpisnik je peticije "Ne damo svetinje", podržao je proteste u borbi za svoju veru i bolju budućnost, i to je očigledno presudilo. Jedan je od osnivača NVO "Ne damo Crnu Goru", koju su osnovali profesori i intelektualci u znak podrške Amfilohiju Radoviću i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj posle donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, koji je praktično ozakonio otimanje imovine SPC.

Milo Đukanović i DPS mu nisu čestitali pobedu, još se hvataju za slamku zbog odnosa 41:40 u parlamentu, ali je definitivno da je režim pao.

- Naravno, Crna Gora će biti evropska ne zbog toga što to želi Milo Đukanović, a nije ostvario u osam godina, nego zbog toga što ona pripada Evropi i sva težnja njena usmerena ka Evropi. Mi taj kurs nećemo menjati, ali ćemo zameniti ono što je bitno. Crna Gora je lider u dužini pregovora sa Evropskom unijom, i to traje više od osam godina, a vi znate da su ostale države koje su sada članice Evropske unije to radile za kraći vremenski period, pa evo navodim primer Slovačke koja je to uradila za nešto više od dve godine - najavio je Krivokapić evropski kurs.
Da je lider opozicije gospodin, pristojna i odmerena ličnost, sa svetski manirima, pokazao je i u noći pobede. Nije dozvolio u izbornom štabu povike "Milo, lopove". 

- Nemojte to predamnom. Nemojte, molim vas - govorio im je. 

Sa suprugom, koja je takođe univerzitetski profesor, ima veliku porodicu, petoro dece i dvoje unučadi. Troje dece je magistriralo, najstarija ćerka je i doktorirala. Od dva najmlađa sina, jedan je student, a drugi srednjoškolac.

Recept za rušenje diktatora? Mašinac. Profesor. Vernik. Gospodin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati