Svet

Direktno.rs

05. 08. 2020. 15:45 3

A NAŠI? Zbog afera španski kralj u egzilu, princ u zatvoru

Bivši španski kralj Huan Karlos suočava se sa optužbama za pranje novca i poresku utaju. Švajcarski tužilac istražuje 100 miliona dolara, koje je saudijska monarhija navodno dala Huanu Karlosu 2008. godine. Tribun de Ženeva piše da je taj novac prebačen banci "Mirabo", a 2012.

Švajcarski tužioci žele da znaju da li je on povezan s ugovorom u vrednosti od sedam milijardi evra, koji je Saudijska Arabija 2011. godine dodelila španskom konzorcijumu kako bi izgradio brzu prugu između Medine i Meke.

Treba znati da ovo nisu prvi članovi španske kraljevske porodice koji su pod istragom ili su već osuđeni za finasijske malverzacije!

Huan Karlos je poznat po svom raskalašnom i skupom životu, kao i po brojnim aferama, tako da se od njega ogradio i sadašnji kralj Španije Felipe VI, Huan Karlosov sin. Čak se spekuliše da je naterao oca na egzil u Dominikansku republiku!

Felipeova sestra princeza Kristina je već prošla kroz sudski proces zajedno sa mužem, legendarnim kapitenom španske rukometne reprezentacije Injakijem Urdangarinom, koji je osuđen na šest godina i tri meseca zatvora po optužnici za prevaru i utaju poreza, navodi se u saopštenju suda u Majorci.

Kristina /51/ će platiti novčanu kaznu zato što snosi građansku odgovornost. Urdangarin je bio optužen da je iskoristio veze kraljevske porodice za unosne poslove i lično trošenje. Afera je izbila 2010. godine i postala je simbol korupcije među španskim elitama.

Princeza Kristina, koja sada živi u Švajcarskoj, prvi je član španske kraljevske porodice koji je izveden pred sud.

Kada čitamo ovo zapitamo se hoće li zbog građanske odgovornosti naša kraljevska porodica Vučić odgovarati za prvu milijardu, Savamalu, lažne diplome, koruptivno zaduživanje kod komercijalnih banka, nameštene tendere, i mnogo drugih afera. Nije sramota reći da Srbija ima elitu enormno bogatu, i da je ta elita korumpirana kao španska elita!

Samo tamo elita ide u zatvor ili egzil, a kod nas? Zbog građanske odgovrnosti sudovi rade!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati