Svet

[ Izvor: Večernji.hr ]

10. 06. 2020. 16:16 0

Ljubavni obračun: Poslanici se potukli

Hrvatsku pred izbore potresa afera sa porodičnim nasiljem između dva člana SDP, za koje tamošnji mediji tvrde da su bili emotivni partneri.

Tomislav Mikulin (26) osumnjičen je za napad na stranačkog kolegu i prijatelja, poslanika SDP Domagoja Hajdukovića. On je posle davanja izjave u Državnom tužilaštvu u Osijeku pušten da se brani sa slobode.

Kako prenose hrvatski mediji, pretpostavlja se da su njih dvojica bili u ljubavnoj vezi, zato što je Mikulin prijavljen za porodično nasilje.

“Večernji list” navodi da je Mikulin najpre verbalno, a potom i fizički nasrnuo na Hajdukovića, i to na ulici u Osijeku u nedelju oko 17 sati i 30 minuta.

Mikulin je odmah u ponedeljak izbačen iz stranke, ali je dobio otkaz i na funkciji višeg stručnog saradnika u kabinetu predsednika. On je bio prvi čovek kabineta šefa SDP Davora Bernardića.

“U toku je sprovođenje istrage prema krivičnoj prijavi za nanošenje telesne povrede i porodično nasilje. Nakon ispitivanja u Opštinskom državnom tužilaštvu u Osijeku, 26-godišnjak je pušten da se brani sa slobode, budući da nema osnova za određivanje istražnog zatvora”, rekao je Ivan Barna, portparol tužilaštva.

Policija je u nedelju primila Hajdukovićevu telefonsku prijavu da ga je, kako je nakon napada saopštila PU osječko-baranjska, na ulici verbalno i fizički napala njemu poznata muška osoba.

Hajduković je potom zatražio lekarsku pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gde su mu lekari konstatovali lakše povrede.

Iste večeri, u zvanične prostorije policije doveden je Tomislav Mikulin pa je uhapšen, a sutradan je predat u ruke pritvorskom nadzorniku.

Policija ga je juče, pak, prosledila nadležnom državnom tužilaštvu, a nakon puštanja na slobodu, Mikulin je napustio Osijek.

Fizički obračun u vrhu najveće hrvatske opozicione stranke postao je glavna tema razgovora i u političkim krugovima.

Činjenica da je policija protiv Mikulina podnela prijavu za porodično nasilje, otvorila je u javnosti spekulacije da su Hajduković i on bili u ljubavnoj vezi.

Niko iz SDP zvanično nije komentarisao ovaj slučaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati