Svet

29. 05. 2020. 22:27 0

"Biće krvi": Novinari portala IN4S dobijali pretnje smrću

Novinari i urednici portala "IN4S" često su na udaru onih koji su nezadovoljni njihovim izveštavanjem, pa stoga i često na njihovu adresu stižu pretnje smrću. "Biće krvi! Mislite da možete da radite bilo šta bez posledica. Znamo ko ste, gde živite i gde su vam najmiliji. Ima da vam pobijemo sve, cele porodice da vam istražimo od dece u kolevci, pa do najstarijih", samo su neke od brojnih pretnjih.

- Uz ogroman entuzijazam i nadljudske napore, trudili smo se da budemo "ostrvo" slobodne javne reči u "mrtvom moru" ANB-medija. Postali smo brend, primer borbe i istrajnosti, ali i velika smetnja, nerešiv problem za crnogorske vlastodršce. Pravovremeno smo informisali ljude o masovnosti litija i naterali pojedine režimske medije da budu malo objektivniji - navode novinari portala "IN4S" i poručuju da je sve to dovoljno za pretnje, prebijanja, hapšenja...

U to se najbolje uverio Gojko Raičević, koji je hapšen i prebijan od strane režima. Prvi ozbiljniji "bliski" susret sa Đukanovićevom "pravdom" i policijom Raičević je doživeo 2015. godine, tokom brutalnog uklanjanja improvizovanog šatorskog naselja ispred Skupštine Crne Gore, pod čijim su se "krilom" zaklonili svi željni slobode.

A onda su se desila još dva hapšenja. Policija ga je ometala na novinarskom zadatku, tokom snimanja protesta, baš u momentu hapšenja poslanika DF Slavena Radunovića. Tada je Raičević, u marici, brutalno pretučen, a kada mu je pozlilo, prebacili su ga u Urgentni centar. Posle ukazane medicinske pomoći, odveden je u policiju, a nakon saslušanja je pušten na slobodu.

Takođe, početkom ove godine uhapšen je, zajedno sa urednikom portala Borba, zbog vesti o "eksploziji u Vili Gorica". IN4S je, kako se navodi, u naslovu stavio i znak pitanja, a u podnaslovu da su informacije još nepotvrđene, ali je to bilo nedovoljno da spreči policiju da reaguje zbog navodnog "širenja panike".

I upravo njemu je zbog takvog pisanja stigla ona pretnja sa početka teksta:

- Biće krvi! Mislite da možete raditi šta hoćete i koliko hoćete bez ikakvih posledica? Mislite da ste anonimni i da ne znamo ko ste? Znamo tačno i ko ste i gde živite i gde vam vam rade najmiliji ! Ima da vam pobijemo sve, cele porodice da vam istražimo od najmlađeg u kolevci, pa do najstarijeg u familiji. Korov se iz korena čupa. Biće krvi!

"Antihibridni ratnici" u bici protiv IN4S-a

Više puta su se eksponenti vlasti, a ponajviše ministar odbrane Predrag Bošković, pohvalili da su im partneri iz NATO poslali pomoć u vidu specijalizovanih timova za "hibridni rat" u koji su se, žudno, upustili.

Činjenica je da su članovi redakcije, kako navodi portal IN4S, pod stalnim merama nadzora od strane ANB-a, o čemu postoje i zvanične potvrde, očito nije smirila crnogorski režim, koji se potrudio da uz pomoć inostranih tastatura-ratnika smanji opseg objava ovog portala, te tako mnogi građani nisu mogli da pročitaju tekstove ovog portala, autorske tekstove, kao i dokazima o nasrtajima na crkvu i vernike.

- Portal je nebrojeno puta bio izložen hakerskim napadima, posebno u vreme krupnih političkih dešavanja kada je, suštinski, reč IN4S-a razbijala disciplinovanu medijsku blokadu. Ipak, očajničko spinovanje raznih režimskih medijskih specijalaca i kontrahibridnih timova koji se sistemski bave našim radom nisu urodili plodom. Ne damo svetinje - navodi portal IN4S.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati