Svet

[ Izvor: Beta ]

27. 02. 2020. 14:38 0

Papa otkazao misu zbog prehlade

Papa Franja usled bolesti preskočio je planiranu misu s rimskim sveštenstvom koja je danas trebalo da se održi širom grada, navode zvaničnici.

Vatikan je saopštio da je osamdesettrogodišnji papa "blago indisponiran", ali će danas imati druge aktivnosti blizu Santa Marte, vatikanskog hotela gde živi.

Vatikan se nije oglasio o prirodi bolesti rimokatoličkog poglavara, ali je juče tokom mise primećeno da kašlje i prazni nos.

U Italiji je u jeku epidemija koronavirusa kojim je zaraženo više od 400 ljudi, većinom na severu. U Rimu su zabeležena tri slučaja i sva tri su izlečena.Franja je po današnjem rasporedu trebalo da ide u Baziliku Svetog Đovanija u Lateranu kako bi se sastao s rimskim sveštenstvom i održao misu.

Papa je uglavnom dobrog zdravlja. On je još kao mlad izgubio deo pluća zbog respiratorne bolesti, a ima i išijas koji mu otežava kretanje, navodi AP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati