Srbija

[ Izvor: N1 ]

09. 09. 2024. 14:56 2

Otac napadnutog dečaka u Zrenjaninu: Ostavka Vere Milošev me ne zanima, nastavljam svoju BORBU

Sava Mihajlović, otac dečaka koji ima razvojne probleme, a koga je ispred bioskopa napala pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Vera Milošev, komentarišući njenu ostavku, kaže da to njega ne zanima, kao i da će nastaviti svoju pravnu borbu. Dodao je da je porodica imala normalan život do ovog događaja, kao i da se opština nije oglasila po ovom pitanju.

- Ja sam već navodio da mene politika ne interesuje, a to što je neko podneo ostavku je moralan čin i prihvatanje odgovornosti za nešto što se dogodilo. Ja to nisam tražio. Ja znam da ću učiniti sve da zaštitim dete i da ću se obratiti svim institucijama koje mogu da mi pomognu u borbi. Ja ću da isteram ovo do kraja - rekao je Mihajlović za N1.

On navodi da ga iz opštine nisu kontaktirali, kao i da nije dobio izvinjenje.

- Apsolutna tišina sa druge strane - navodi otac napadnutog deteta, dodajući da će nastaviti sa svojom borbom.

- Nastaviću borbu da svom detetu, ali i drugoj deci koja su se našla u ovakvoj situaciji, a verovatno će se ovakve stvari još dešavati, da budem njihov glas. Ja čekam kako će se dalje odvijati postupci po predstavkama koje sam podneo. Predstavke za diskriminaciju, ali i Pašaliću (Zaštitnik građana Zoran Pašalić) - navodi on za N1.

Dodao je i da ga je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala da preuzme ove korake, kao i da ga je Pašalić pozvao i obavestio da je pokrenuo postupak.

- Do ovog događaja smo živeli normalno. Taj odlazak u bioskop je bio preporuka terapeuta u svrhu nekog osamostaljivanja. U školi je takođe prihvaćeno dete. Živeli smo normalan život, dok se ovo nije dogodilo. Danas sam bio da potražim stručnu pomoć. Išli smo kod dečjeg psihologa, poslali su nas kod dečjeg psihijatra. Nažalost, mi u Zrenjaninu njega nemamo, pa ćemo morati da idemo u Beograd ili Novi Sad - zaključuje za N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati