Srbija

Direktno.rs

08. 09. 2024. 11:06 53

Skandal ćerke Jorgovanke Tabaković - proglasila tajnom analizu novosadske vode

Svojim prvim potpisom na zvaničnom dokumentu Instituta za javno zdravlje Vojvodine, nova direktorka Milena Tabaković proglasila je poslovnom tajnom analizu vode iz novosadskog vodovoda i unela ogromnu paniku među građane - stoji u saopštenju Roberta Šebeka predsednika poslaničke grupe Stranke slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine, koje prenosimo u celosti.

- Novosađani tek sada neće znati kakvu vodu piju, da li u njoj još ima crva ili bilo koji problem sa pijaćom vodom, jer je režim Srpske napredne stranke problem parazita u pijaćoj vodi "rešio" odlukom o skrivanju informacija i nepotizmom. Ne postoji nijedna civilizovana država na svetu gde se rezultati analize vode iz javnog vodovoda drže u tajnosti od građana koji koriste tu vodu i koji moraju biti informisani o kvalitetu vode koju konzumiraju.

SNS režim Vojvodinu ne smatra civilizovanim svetom čiji građani moraju znati i čuti istinite podatke o svom zdravlju, jer je pokrajinska premijerka Maja Gojković sa svojom Vladom ekspresno smenila bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine samo nekoliko dana nakon što je on potvrdio da su u vodovodu u Novom Sadu ima parazita - valjkastih crva, a onda još ekspesnije na ovu važnu funkciju postavila, bez konkursa, Milenu Tabaković, kćerku guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

Zahtevamo od nove direktorke Tabaković da hitno objavi i učini dostupnom ovu analizu vode iz novosadskog vodovoda, u suprotnom krivično će odgovarati za prikrivanje podataka od javnog značaja za zdravlje i bezbednost građana - zaključuje Robert Šebek predsednik poslaničke grupe Stranke slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 53

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati