Srbija

Direktno.rs

25. 06. 2024. 15:30 0

SSP: Glasaćemo protiv apsurdnog Završnog računa budžeta AP Vojvodine

"Poslanička grupa Stranke slobode i pravde glasaće protiv Završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2023. godinu, jer raspodela budžetskih sredstava pokazuje apsurdnu viziju liste prioriteta naprednjačke vlasti, pa ni sam završni račun ne može biti manje apsurdan", izjavio je Milan Vasiljević, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Od 121 milijarde dinara budžetskih sredstava, Sekretarijatu za poljoprivredu predviđeno je tek 3,8 milijarde dinara, ili oko 3%, iako je, kao nosilac dominantne privredne grane u Vojvodini, morao dobiti daleko najviše novca. Zbog takve politike vlasti, Vojvodina je dovedena u situaciju da uvozi poljoprivredne proizvode, što je na nivou toga da Holandija uvozi lale. Umesto da plodna zemlja Vojvodine hrani Srbiju i ostvarujemo izvozi, vojvođanski poljoprivrednici su u nemilosti uvozno-izvoznog lobija i došli smo do toga da hranu uvozimo.

Suprotno tome, preobimnoj administraciji je predviđeno čak 8,7 milijardi dinara, a za krpljenje finansijskih rupa nesposobne novosadske vlasti obezbeđena je donacija od 1,57 milijardi dinara. Samo dve navedene stavke predstavljaju približno tri celokupna budžeta za poljoprivredu, a da ne pominjemo mnogobrojne nepotrebne i preskupe projekte koji služe jedino bogaćenju pojedinaca.

Od ovakvog budžeta Vojvodina i Vojvođani ne samo da neće imati koristi, već će imati nenadoknadivu štetu koja će stići na naplatu u dolazećim godinama. Ako je razorena poljoprivreda bio cilj, naprednjačka vlast je to ovim budžetom i postigla", zaključio je Milan Vasiljević, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati