Srbija

[ Izvor: Mediji ]

23. 06. 2024. 15:58 2

Grad veličine kajsije tuče Tutin, nevreme i u Sjenici (VIDEO I FOTO)

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je ove nedelje u poslepodnevnim časovima područje Tutina i Sjenice.

Na području Tutina padao je grad veličine kajsije, dok gradonosni oblaci nisu zaobišli ni Sjenicu, gde je tukao grad veličine oraha.

U ovom trenutku nije poznato da li je pričinjena materijalna šteta.

Podsetimo, u subotu je stravično nevreme zahvatilo Osečinu, a na objektima i vozilima pričinjena je ogromna materijalna šteta. Grad je u svega nekoliko minuta uništio krovove kuća, na vozilima lupao stakla, a na limariji ostavljao ulubljenja kao da je neko vozila tukao čekićem.

Ove nedelje poslepodne se i u drugim predelima Srbije očekuje jači razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče biće ih i u ostalim predelima.

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Maksimalna temperatura biće od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u Beogradu do 32°C.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati