Srbija

[ Izvor: Mediji ]

21. 06. 2024. 09:21 19

GIK Niš odbacila sva 24 prigovora opozicije

Gradska izborna komisija (GIK) u Nišu odbacila je sva 24 prigovora opozicije, nakon što joj je Viši sud te prigovore vratio na ponovno odlučivanje, rekla je danas za agenciju Beta članica pravnog tima koalicije "Biramo Niš" Dragana Milutinović.

- Među prigovorima opozicije koje je GIK odbacila nalazi se i prigovor za Biračko mesto broj 10 koji je podnet zbog falsifikovanja podataka u zapisniku. Na tom biračkom mestu Ruska stranka osvojila je pet mandata, a u zapisniku objavljenom na sajtu Republičke izborne komisije objavljen je zapisnik u kome je petica prepravljena u šesticu - kazala je Milutinović.

Prema njenim rečima, GIK je sada utvrdila da Ruska stranka tu ipak ima pet glasova, a ne šest i donela odluku da nema razloga da se izbori na tom biračkom mestu ponavljaju.

Milutinović je kazala da će povodom ponovnog odbijanja GIK-a da uvaži prigovore, predstavnici četiri opozicione liste, grupe građana "Dr Dragan Milić", koalicije "Biramo Niš", koalicije "Ujedinjeni – Nada za Niš" i pokreta "Kreni promeni" danas u podne održati konferenciju za novinare.

Najveći broj prigovora opozicije GIK je prvobitno odbacila kao nerazumljive, a od ukupno 27 prigovora Viši sud je na ponovno odlučivanje vratio 24.

Predstavnici opozicije imaju, po zakonu, pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke Gradske izborne komisije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Tebi je to smešno?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati