Srbija

Direktno.rs

20. 06. 2024. 22:59 5

"Umesto da prihvati predloge opozicije, vlast na odbornike šalje obezbeđenje"

Narodni poslanik Srbija centra i odbornik u Skupštini grada Vranja Slobodan Petrović izjavio je da je predsednica gradske skupštine na današnjoj sednici pozvala pripadnike obezbeđenja, kao i pripadnike policije, zbog opozicionih odbornika koji su tražili razdvajanje tačaka dnevnog reda.

- Međutim, kako nije bilo narušavanja javnog reda i mira na sednici, policija, za razliku od obezbeđenja, nije bila u sali. Njihov zadatak je bio da nas zaplaše i, ukoliko je potrebno, fizički sklone sa govornice. U više navrata smo bili u situaciji da nas je obezbeđenje guralo preko govornice - rekao je Petrović za Newsnight.

On je objasnio i kako je došlo do toga da opozicija blokira rad parlamenta.

- U petak smo dobili 58 tačaka dnevnog reda i preko 1.500 strana materijala, a u ponedeljak i dopunu. Obimnost materijala nadmašuje jedino važnost tačaka koje su bile na dnevnom redu poput izveštaja o radu javnih preduzeća i javnih ustanova, izbora direktora javnih preduzeća i ustanova, vršnjačkog nasilja.

On je dodao da je opozicija tražila da se pre sednice održi kolegijum šefova poslaničkih grupa sa predsednicom Skupštine Vranja kako bi se tačke dnevnog reda podelile na više sednica.

- Predstavnici vlasti svakako taj materijal ne čitaju, već samo podižu ruke i glasaju, iako ne znaju ni za šta glasaju. Međutim, mi smo želeli da taj materijal analiziramo i, shodno tome, što konstruktivnije diskutujemo u Skupštini.

On je istakao da ni predsednica Skupštine Vranja Zorica Jović ni gradsko rukovodstvo nisu reagovali na njihov zahtev.

- Lokalna vlast se ponaša kao da im je sve dozvoljeno jer rukovode gradom, ne moraju da poštuju Poslovnik ni zakone. Zato smo bili prinuđeni da blokiramo rad Skupštine grada Vranja i onemogućimo vladajuću većinu da sve ove tačke progura "ispod žita" i da građani Vranja ne znaju na šta se troši njihov novac - zaključio je Petrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati