Srbija

S. M.

11. 04. 2024. 07:00 9

Mesečna karta 9.000 dinara: Đaci bez svog prevoza, škola talac opštine

Deca putnici Osnovne škole "Toplički heroji" u Merošini, njih ukupno 204 od septembra meseca nemaju đački prevoz, već im lokalna samouprava plaća mesečnu kartu za redovne linije Niš-ekspresa po ceni od 9.000 dinara, iako bi za đački prevoz ta karta koštala sigurno duplo manje. To znači da đaci koriste linije koje koristi i svi drugi, nekada moraju da čekaju duže kako bi stigli do svojih kuća, a rešenje ne postoji.

Razlog tome je što je škola u septemrbu sprovela javnu nabavku, izabrala jeftinijeg ponuđača, ali se „Niš ekspres“ žalio na ovu odluku, pa do okončanja postupka nema prostora da se deluje.

- Na javni poziv pristigle su dve ponude, Niš ekspresa i Flixabusa. Druga je bila za 900.000 dinara jeftinija, pa je taj ponuđač izabran, po kriterijumu najniže cene. Na tu odluku se žalio Niš ekspres Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i taj proces još uvek traje - stoji u odgovoru OŠ "Toplički heroji" na naš Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

To nam je potvrdio i direktor škole Boban Radovanović koji dodaje da su zbog toga bili prinuđeni da za učenike kupuju mesečne karte po mnogo višim cenama od one koja bi bila da je reč o đačkom prevozu.

- Sve dok se ta žalba ne reši, prinuđeni smo na žalost na ovu jedinu alternativu, s obzirom na da je Opština Merošina zaključila ugovor sa Niš ekspresom kao jedinim ovlašćenim prevoznikom na teritoriji Opštine Merošina - objašnjava direktor škole Radovanović.

Tako svi đaci moraju da imaju mesečnu kartu za područje opština Merošina, bez obzira na primer što nekima treba karta od jednog sela do drugog i što bi ona bila daleko jeftinija.

Sav taj trošak ide na račun lokalne samouprave koja je u obavezi da obezbedi prevoz za osnovce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati