Srbija

[ Izvor: Mediji ]

31. 03. 2024. 09:31 1

RHMZ objavio prognozu koja nam se neće svideti

U Srbiji će narednih pet dana, do četvrtka biti uglavnom veoma toplo, temperatura će ići do 30 stepeni Celzijusovih, a već u utorak stiže zahlađenje i nagli pad temperature koji će trajati par dana.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a temperatura će ići i do 30 stepeni Celzijusovih.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod u Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a temperatura će ići i do 30 stepeni Celzijusovih.

Petodnevna vremenska prognoza za Srbiju

Kako RHMZ navodi, vetar će tokom nedelje biti slab i umeren, ali u pojedinim krajevima zemlje može biti i jači. Najjači udari vetra biće na zapadu i jugozapadu Srbije, a najniža temperatura kretaće se od 7 do 19, dok će najviša od 26 do 30 stepeni Celzijusa.

- Do ponedeljka će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 31 stepena. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar - navodi se na sajtu RHMZ.

Prema najavi meteorologa RHMZ, u Srbiji će tokom ponedeljka biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom ponegde i do oko 30 stepeni Celzijusa.

- Biće i vetrovito, sa umerenim i jakim vetrom južnih pravaca, a najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije. Uveče i tokom noći prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni - naveli su.

Naglo zahlađenje u utorakNasuprot vremenskim uslovima tokom nedelje i ponedeljka koji više odgovaraju onim sa početka leta utorak stiže naglo zahlađenje i pad temperature do čeka 10 stepeni.

- Tokom utorka biće promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom - ističu meteorolozi RHZM.

Kako najavljuju iz ovog relevantnog meteorološkog zavoda, u sredu i četvrtak u većini mesta biće suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Ističu da su kratkotrajna kiša i pljusak mogući lokalno, a da se već od petka ponovo vraća pretežno sunčano vreme paćeno porastom temperature.

Petodnevna vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost. Najniža temperatura biće 17, a najviša oko 29 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak će najniža biti takođe 17, a maksimalna 30. Kako je već najavio RHMZ tokom noći sa ponedeljka na utorak stiže zahlađenje, i tada će maksimalna dnevna biti 18 stepeni uz pljuskove.

Tokom srede i četvrtka minimalna dnevna biti 9 odnosno 10 stepeni a maksimalna 21 stepen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati