Srbija

[ Izvor: Mediji ]

29. 03. 2024. 09:40 11

Dvorište ruina: Timovi za spasavanje pretražuju teren u potrazi za Dankom (FOTO)

Dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica.

Timove, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa pet terenskih vozila i spasilačkim psom.

Dodaje se i da pripadnici MUP-a Srbije kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Akcija račćišćavanja dvorišta je počela prethodnog dana trajala čitavog dana i noći. Kako se može videti na fotografijama, dvorište gde je poslednji put devojčica viđena puno je oborenih stabala, smeća, sena...

Pošto nestala devojčica Danka Ilić nije nađena opsežnom pretragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je, što je uobičajena policijska praksa, prebačen na porodične kontakte oca i majke Danke Ilić. Posebno važan deo istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila sa decom u kobnim momentima i praktično je poslednja videla svoju ćerku pre nestanka.

Prema poslednjim saznanjima, u blizini kuće gde je Danka poslednji put viđena otkrivena je rupa koja je povezana s kanalom dugim deset kilometara, a koji vodi ka lokalnom rudniku. Na licu mesta je teška mehanizacija koja raščišćava teren.

Trojica muškaraca koji su uhapšeni u Bosni i Hercegovini jer su na društvenoj mreži "TikTok" tvrdili da imaju veze sa nestalom devojčicom Dankom Ilić, su tražili otkup i govorili su da je drže u podrumu.

U trenutku nestanka, mala Danka je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu. Od deteta nema ni traga već četiri dana, potraga za devojčicom se nastavlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati