Srbija

Direktno.rs

18. 03. 2024. 10:34 0

Vrsajkov: "Radikalski restlovi" krpe gradski budžet prodajom zemljišta

Odlazeća naprednjačka vlast ovih dana se pohvalila kako su od 2012. godine u kapitalnu potrošnju izdvojili 107 milijardi dinara, te kako je budžetom Grada za 2024. godinu predviđena dalja realizacija započetih projekata vredna 7 milijardi dinara. Nisu naveli konkretne projekte, ali "radikalski restlovi" ni ranije nisu prijavljivali gađanima na šta troše njihov novac, rekao je prim. dr Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Na šta su to spiskali 107 milijardi dinara? Gde su ti objekti ili infrastruktura? Novosađani od silnih investicija vide samo saobraćajni haos, razvaljen kolovoz, betonizaciju i prekrajanje urbanističkih planova za račun „podobnih kompanija".

- Da mnogo toga ne štima u gradskoj kasi znalo se i ranije, a da naprednjaci ne mogu da dođu do "kapitalca" ni na bućku, pokazuje projekcija budžeta za 2024. godinu. Pored toga što je budžet manji za oko pet milijardi dinara, nastavilo se sa starom praksom, pa će i ove godine rupe u budžetu, između ostalog, biti pokrivane prodajom gradskog zemljišta, ovaj put u vrednosti od 2,5 milijarde dinara.

- Para za kapitalne investicije nema i neće ih ni biti, kao što ih nije ni bilo svih ovih godina kada je u pitanju investiranje u korist grada i građana, ali će zato biti "kapitalaca" za naprednjačko-investitorsku koaliciju, pa će tako najveći rashod od 780 miliona dinara biti parterno uređenje Ulice Modene iznad podzemne garaže.

- Takođe, treba podsetiti da je Grad odlukom naprednjačke vlasti snosio i troškove pripremnih radova za podzemnu garažu u iznosu od 380 miliona dinara, pa tako ova "investicija" od velike važnosti za naprednjačko-investitorsku koaliciju prelazi 1,1 milijardu dinara.

- Da ovaj novac nije završio u naprednjačkim džepovima, Novi Sad je mogao da dobije bar tri nova vrtića, ali i podsticaj privredi i građanima koje je ovaj režim doveo do prosjačkog štapa - poručio je prim. dr Vladimir Vrsajkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati