Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

18. 03. 2024. 10:59 1

Za Narodni muzej u Leskovcu službeni auto od 20.000 evra

Skoro 20.000 evra Narodni muzej iz Leskovca platiće novi službeni automobil, za koji, između ostalog, zahtevaju da bude metalik-beo, sa manuelnim menjačem iz minimum iz 2023. godine, da je benzinac i dug najmanje 4.350 milimetara, kao i da ima "bluetooth" za telefon.

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, od opreme traže da automobil ima i električnu kontrolu stabilnosti (ESC) koji pomaže vozačima da izbegnu nezgode smanjujući opasnost od bočnog proklizavanja vozila i iznenadnih promena pravaca, kao i prednje i bočne vazdušne jastuke za vozača i suvozača i vazdušne zavese, pišu Južne vesti.

Pored klima uređa, automobil mora da ima i elektro podizače prednjih stakala, elektro podesive i grejno spoljašnje retrovizore, idikator pritiska u pneumaticima, kao i “bluetooth” za telefon. Što se tehničke karakteristike automobila tiče, zahtevaju da automobil bude proizveden najkasnije 2023. godine, da je benzinac i da je motor Euro 6. Snaga motora bi trebalo da bude najmanje 81 kw, a radna zapremina motora najviše 1600 ccm.

Potrebno je da ima petoro vrata i da je dužina vozila najmanje 4.350 milimetara, dok međuosovinsko rastojanje mora biti minimum 2.600 milimetara. Leskovačkom Muzeju bitna je i zapremina prtljažnog prostora koja minimalno može biti 460 litara. U dokumentaciji piše i da je potrebno da garancija bude na 4 godine ili 120.000 kilometara, dok traže da garancija za karoseriju bude minimum 12 godina.

Opisano vozilo ima karakteristike koje su tipične za kompaktni automobil visoke klase ili luksuznu limuzinu. Na osnovu datih tehničkih karakteristika i opreme, moglo bi se raditi o automobilima poput “mercedes-benz” C klase, “bmw” serije 3, “audi” A4 ili sličnom modelu. Procenjena vrednost javne nabavke je 2.275.000 dinara bez PDV-a, odnosno 19.350 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati