Srbija

Direktno.rs

09. 03. 2024. 16:47 3

Milošević (SSP): Izvlačenje novca iz JKP za režimske medije ne prestaje

"Niško JKP "Mediana" izdvaja 2,5 miliona za snimanje spotova o redovnim aktivnostima, a tender po pravilu dobija režimski medij "Belami". Da prosto objasnim: 2,5 miliona za snimanje i montiranje videa o pražnjenju kontejnera", navela je u pisanoj izjavi Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Niš.

- Prvi problem je što nam je grad nikad prljaviji. Prepuni kontejneri, prepune kante i smeće na sve strane koje raznosi vetar su svakodnevne slika našeg grada. Umesto da se grad čisti, da se angažuje veći broj radnika na terenu ukoliko nema dovoljno, "Mediana" plaća spotove da virtuelno gledamo i zamišljamo čist grad dok hodamo po smeću - objašnjava Milošević i dodaje da je "drugi problem to što novac iz budžeta dobijaju uglavnom jedni te isti mediji, slučajno bliski Srpskoj naprednoj stranci".

- Vlasnik "Belami" televizije Vitko Radomirović i firme povezane s njim dobijaju na desetine miliona novca svih građana. Tim novcem kupuje se lojalnost medija da skrivaju istinu od građana, da promovišu niške naprednjake i šire propagandu da živimo u zlatnom dobu. Prihodi firmi Vitka Radomirovića su preko 80 miliona dinara godišnje, a 90% je javni novac - od Grada, od gradskih opština, od "Mediane", "Parking servisa", "Direkcije za javni prevoz"… Skupo plaćamo mrak u kojem nas drže - ističe Milošević i zaključuje:

- Dok se nemilice troši naš novac, a u preduzećima se uglavnom zapošljavaju botovi i to u administraciji jer ne mogu se istovremeno držati u rukama metla i telefon za pisanje komentara, Nišlije se dave u siromaštvu i u smeću. To mora da se zaustavi. Da bi naš grad bio čist, prvo mora da se "očisti" ova kriminalna, nesposobna vlast i da se izvede pred lice pravde za svu pljačku, nameštene tendere i koruptivne poslove. Naš grad zaslužuje da diše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati