Srbija

Direktno.rs

13. 02. 2024. 09:41 6

"Škola se gasi, Savet za obrazovanje ćuti kao i uvek"

Srednja škola "Uroš Predić" na predlog gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i podršku Saveta za obrazovanje neće upisivati decu u predstojeću školsku 2024/2025 godinu, na osnovu Elaborata, koji niko nije video, tako da će ova škola sa dugom tradicijom postati prošlost ovog grada - rekla je narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zrenjanin čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Ovaj Savet je ćutao na to što su roditelji morali da plaćaju troškove vrtića i leti kada deca u njih ne idu. Vrli članovi Saveta su ćutali i kada deca u OŠ "Dr Jovan Cvijić" nisu imala grejanje, ćutali su i kada je škola u Lukićevu ostala bez grejanja. Ćutali su oni koji treba da vode računa o gradsko-obrazovnom sistemu i na to što direktori ne dostavljaju članovima saveta roditelja informacije o tome gde završava novac od zakupa fiskulutrnih sala u kojim je sve manje termina za nasu decu.

- Ništa od ovoga članovima Saveta nije bio dovoljan razlog da bi se oglasili, ali su zato iz sve snage podržali ideju gašenja škole jer je skupa za održavanje i nema dovoljno đaka. Na školi se štedi, ali se troše pare za stadion iako Zrenjanin više nema fudbalski klub, ali to kao ni manjak dece nije dovoljno dobar razlog da nam se gospoda članovi Saveta obrate. 

- Bolje bi bilo da su nastavili da ćute, ovako su se upisali na listi srama rezervisanu za one koji uništavaju naš grad iz koga je za deset godina naprednjačke vlasti otišlo 16.000 ljudi. Jedini način da sačuvamo grad i ljude u njemu jeste smena režima koji svojom nestrusnošću, bahatošću i korupcijom gasi život u Zrenjaninu - poručila je Sonja Pernat, narodna poslanica i predsednica Gr SSP Zrenjanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati