Srbija

[ Izvor: Mediji ]

18. 01. 2024. 09:43 13

Zatvara se fabrika u Kragujevcu

Fabrika "Adient siting", snabdevač "Fijata" sedištima za automobila, koja je 11 godina radila u Industrijskoj zoni Grošnica, prestaće da radi do kraja februara.

Prema saznanjima "Kragujevačkih novina", Fijat nije planirao "Adient" kao dobavljača opreme za novi model automobila, pošto će, navodno, sam praviti sedišta. Oko 140 zaposlenih ne radi već godinu i po, a oni koji nisu pristali da odu na rad u inostranstvo primali su minimalac, koji će dobijati do kraja narednog meseca.

Kako je za Kragujevačke rekao Vuk Arsić, koji je zaposlen u toj firmi, radnicima se nudi da konkurišu za prelazak u "Fijat" ili da se prijave za socijalni program, odnosno otpremnine, a one su do 600.000 dinara.

Za prelazak u "Fijat", gde mogu da prime 70 do 80 ljudi, prijavila se, koliko on zna, većina radnika iz proizvodnje, dok ostali čekaju otpremnine.

- Firma "Adient" je montirala sedišta od svojih dobavljača koji su dostavljali metalne i ostale delove. Po mom mišljenju, sedišta su bila najskuplji deo koji je "Fijat" ugradjivao u svoja vozila, jer je ostale glavne delove dobijao iz Italije. Ali, sada je doneta odluka da sedišta za novi model koji treba da počne ove godine, izradjuju sami - rekao je sagovornik "Kragujevačkih novina".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati