Srbija

[ Izvor: Agencije ]

16. 01. 2024. 16:40 0

Požar u rudniku u Boru, goreo viljuškar

Četvorica radnika kompanije Srbija Ziđin majning primljena su u Opštu bolnicu u Boru nakon požara koji je zahvatio viljuškar u rudniku bakra i zlata Čukaru Peki, potvrđeno je agenciji Beta.

Kompanija je u saopštenju navela da je požar izbio ovog utorka oko osam sati, između dve smene, dok svi zaposleni u prvoj smeni još nisu bili stigli na svoja radna mesta.

- Hitrom reakcijom nekoliko rudara, koji su u tom momentu bili u blizini, požar je ugašen i niko nije povređen - navodi se u saopštenju.

U momentu izbijanja požara, vozilo je bilo parkirano i u njemu nije bilo radnika, pa se pretpostavlja da je vatra izbila zbog kvara na instalaciji mašine.

Četvorica rudara koji su bili u blizini hodnika iz kojeg je izlazio dim, upućeni su u borsku bolnicu radi rutinskog kontrolnog pregleda i oni nemaju nikakve simptome povrede.

Proizvodnja je nakon kratkog zastoja i provetravanja rudarskih prostorija, nesmetano nastavljena.

Rudarski inspektor je na terenu i svi detalji ovog incidenta biće poznati nakon sprovedene istrage, obavestila je kompanija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati