Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

18. 11. 2023. 15:10 3

Odjeci sudara vozova: Otpravnik priznao propust

"Infrastrukture železnice Srbije" su saopštile da je otpravnik vozova u Stanici Ratkovo "usmeno priznao propust u radu".

Propust je, kako navode, između Ratkova i Odžaka u petak uveče izazvao naletanje putničkog voza na teretni.

- U daljem istražnom postupku će ovo biti potvrđeno nakon prikupljanja materijalnih dokaza i utvrđivanja činjenica pod kojima je došlo do ličnog propusta u radu zaposlenog - piše u saopštenju.

Da podsetimo, u petak u 18.42 na regionalnoj pruzi voz na relaciji Novi Sad-Subotica naleteo je na kraj kompozicije međunarodnog teretnog voza.

Od pet hospitalizovanih pacijenata, jedan je sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na jedinici intenzivne nege.

Četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni su na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je Opšta bolnica u Somboru.

Iz Opšte bolnice u Somboru saopšteno je da su pregledana 52 pacijenta povređena u sudaru vozova, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.

Većina pacijenata je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći iz Odžaka, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

Iz Infrastrukture železnice Srbije u petak uveče je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati